Катастрофиралият в Македония автобус с учители вече е в сервиз в Дупница

Катастрофиралият в началото на седмицата край Крива паланка /Македония/ с 43-ма учители от Националната финансово-стопанска гимназия автобус вече е прибран в сервиз в Дупница, казаха тукашни превозвачи. Рейсът е придвижен на теглич през ГКПП-Гюешево. Шефът на фирмата собственик „Мегатранс“ Кирил Илков казал пред свои колеги от бранша, че след приключване на следствените действия ще предаде злополучното возило за скрап, макар, че е произведено преди по-малко от 20 години, съобщава „Труд“.

В гилдията коментират и че шофьорът на автобуса Любомир Лазаров /38 г./ е много добър водач, но карал предимно по курсове в Турция, особено в Истанбул. В случая, когато го пратили за Македония, той не бил титуляр на този автобус „Сетра“ – това може би също е оказало влияние при създалата се ситуация, при която камион в насрещното платно го накарало за завие надясно, а след това – при опита да се върне в платното, автобусът се обърнал в канавката и дерето, коментираха превозвачи.

Междувременно магистрати казаха, че случаят с автобуса при Крива паланка ще бъде поет като компетентност към районната прокуратура в Дупница, след като извършителят на деянието е с постоянен адрес в дупнишкото село Слатино. Все още тукашната прокуратура не е влязла във връзка с разследващите в Крива паланка, каза вчера райноният обвинител на града Даниела Гюрова. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *