Бивш вицепремиер на Турция с българско потекло кара ски в Банско

Голям наплив на турски туристи в Банско се забелязва през този зимен сезон. Сред курортистите има и доста ВИП гости, в това число турци с българско потекло, изселници.

За първа години на ски в Банско беше бившият вицепремиер на Турция Ертугрул Ялчънбаир, съобщи председателят на Съюза на туристическия бизнес Малин Бистрин. Някогашният виден турски политик в правителството на Мустафа Гюл е сред топадвокатите на двумилионната община Бурса, в който живеят предимно български турци. 70-годишният адвокат е с българско потекло и е роден в ардинското село Светулка. Родителите му се изселили през 1951 година, когато бил на 5 години. Той е карал ски в Банско в компанията на депутата Хаяти Коркмаз, почетен консул на България в Бурса и председател на групата за турско-българско сътрудничество.

„В Банско сезонът е много успешен. Има подчертан интерес от страна на турските туристи. Наскоро ни гостува кметът на град Нюльофер Мустафа Боздей, който е към община Бурса. Имаме сериозно предложение за побратимяване с Банско, което ще подобри туристическия, търговския и културен обмен. Предлагат ни сътрудничество при организиране на нашите традиционни музикални фестивали”, похвали се хотелиерът от Банско. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Читател

    Няма такъв правителствен ръководител на име МУСТАФА Гюл. Искали сте да кажете АБДУЛЛАХ ГЮЛ, вероятно…
    Не е необходимо да публикувате коментара ми!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *