Одобриха строителството на втори лифт в Банско

Партиите от управляващата коалиция одобриха строителството на втори лифт в Банско, съобщи БНР. 

По настояване на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов е разгледана точката за строителството на втория лифт в Банско и след като година партиите мълчаха, сега ще се действа, обяви председателят на Съвета Румяна Бъчварова.

„Единствено от Реформаторския блок се въздържаха, за да могат да съгласуват положителната си позиция със своите политически партньори. Това е едно решение, което МОСВ трябваше да вземе. Отлагано беше заради възражения без аргументация. Ние една година очаквахме становища и от Реформаторския блок и от останалите партньори, които не получихме, затова просто закъсняваме със сроковете, в които министерството трябва да изпълни своите задължения“, коментира тя.

Друго решение на днешния Съвет за развитие е да разширят функциите на армията по охраната на границата ни.

При извънредна ситуация по границата ни и при засилен бежански поток ще се разчита на включване на армията при съвместните патрули.

„Което означава, че в съвместни екипи с граничари да могат да осигурят присъствие и техника“, обяви Бъчварова, като поясни, че военните по границата няма да имат полицейски правомощия, но ще могат да носят оръжие и ще го използват при много строги правила.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *