По-различната версия на председателя на УС на ФК „Пирин“ /Рз/ З. Беличенов: Промяна в собствеността на клуба няма, аз съм единственият легитимен шеф

Председателят на УС на втородивизионния „Пирин“ /Рз/ Захари Беличенов представи своето виждане за драматичните събития в клуба в последните дни и преминаването на мъжкия отбор в ръцете на милионера Румен Чандъров, притежаващ още елитния „Ботев“ /Пд/, аматьорския „Септември“ /Сф/ и детско-юношеската школа ДИТ. Светлина върху финализирането на сделката ден по-рано хвърли кметът на Разлог Красимир Герчев, който бе категоричен, че отсега нататък тежката дума за представителния тим, селекцията и треньорския щаб ще има новият благодетел.

Версията на Беличенов се оказа по-различна от тази на градоначалника. „Изговори се много за продаден лиценз или нов собственик. Затова искам да уточня, че промяна в собствеността няма и отборът продължава да бъде общински. Ръководството също остава непроменено, единственият легитимен председател продължавам да бъда аз. Промяната е само на треньорския пост, където на мястото на Христо Джоджов ще има друг човек, чието име аз ще обявя по-късно. Досегашният ни наставник остава на работа при нас, но на друга позиция. Що се отнася до това къде ще се провеждат тренировките, не мисля, че е толкова важно. Пак казвам, че за момента община Разлог продължава да бъде основен спонсор на ФК „Пирин“, но вече ще има още хора, които ще помагат финансово и спортно-технически“, коментира З. Беличенов.

Картинката, обрисувана от Р. Чандъров обаче, се различава в някои немаловажни нюанси. Маститият бизнесмен заяви, че изборът на треньор ще е изцяло негов, че предоставя база в София за тренировките на отбора и че ще го използва за обиграване на юношите на „Ботев“ и „Септември“. Никакви противоречия няма единствено по казуса за собствеността. Не съм собственик на тима. Има други, които ще се грижат за издръжката, каза Чандъров, без да изпада в поименна конкретика.

Досегашните футболисти на „Пирин“ /Рз/ дадоха ясно да се разбере, че вече се чувстват излишни и са на борсата, като се сбогуваха с клуба и помежду си чрез социалните мрежи със снимки, възпоменателни фланелки с автографи и прочувствени слова.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *