Вдъхновяваща изложба „За любовта и виното“ бе открита в Благоевград

Традиционна изложба, посветена на двамата светци – Св. Трифон и Св. Валентин, бе открита в Градска художествена галерия в Благоевград. Десетки жители и гости на областния център на Пиринско станаха част от опияняващите картини на 35 автора, вдъхновени от темите за любовта и виното. Изложбата бе с конкурсен характер и след оценка от жури, заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова награди петима инспириращи художници от Благоевград. Тя поздрави участниците в изложбата от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и пожела вдъхновение на художниците, за да продължат да създават все повече уникални произведения.

Равностойни награди, осигурени от Община Благоевград, получиха художниците Антон Гошев, Георги Драчев, Атанас Дафинов,Иван Милушев и Люсиен Димитров. Техните произведения ще останат за фонда на  Градска художествена галерия.

Директорът галерията и носител на една от наградите Иван Милушев изказа специални благодарности към кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и екипа за съдействието и възможността в тази конкурсна изложба да се получават награди, които имат  парично измерение и в същото време всеки от авторите оставя своя творба за фонда на галерията.

Десетки ценители на изкуството се потопиха в опияняващите картини, посветени на виното и любовта, които всеки жител и гост на Благоевград може да разгледа до края на месеца в Градска художествена галерия. 71 картини ще вдъхновяват посетителите с едни от най- съкровените теми във всички жанрове на изобразителното изкуство. Преобладаваща е живописта, като експозицията съдържа и скулптури, пластика и други. Заглавията на картините напълно отразяват емоцията, която те носят и напомнят за „Уловени мигове“, „Пробуждане”, “Вино и любов”,  “Среща“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *