Кметът К. Котев: Спортната зала в Сандански не е на дневен ред, ще разширим трибуните на физкултурните салони в две училища, за да ги ползваме за състезания

„Замразява” се проектът за изграждане на Многофункционална спортна зала в Сандански в района на парковата зона до изкуствения стадион. Това съобщи кметът Кирил Котев и уточни, че през тази година инвестициите ще са насочени за подобряване на състоянието на стадионите в населените места и физкултурните салони в гимназия „Яне Сандански” и Спортното училище.

До това решение градоначалникът е стигнал след среща с министър Красен Кралев, на която той обявил, че приоритет на държавата тази година са спортните салони на училищата и инфраструктурата, а не изграждане на нови спортни съоръжения.

„Ще ми се през моя мандат в Сандански да има нова спортна зала. Направих справка с други колеги кметове, като пример ще посоча град Гоце Делчев. Там за отопление разходите възлизат на около 50 000 лева на година. Такава е ситуацията и в общини, които имат спортни зали и разходите им за отопление на месец са от 2000 до 8000 лева. В случай че изградим нова спортна зала, това ще натовари сериозно бюджета ни. При срещата ми с министър Кралев станах свидетел как колеги от други общини се обаждаха и молеха министъра в техните зали да се провеждат някакви спортни събития от национален мащаб. Има общини със спортни зали, в които до момента няма нито едно събитие от национален мащаб“, каза кметът К. Котев.

Според него вариантът е във физкултурните салони на училища да се изградят трибуни с места за сядане и там да се организират състезания от общински мащаб, без да се разходват средства за месечна издръжка на нова спортна зала.  

Както „Струма” писа, Общинският съвет гласува в предишния мандат на площ от 2,850 дка да се изгради Многофункционална спортна зала в близост до изкуствения стадион. Готов и одобрен е и проектът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *