Прокуратурата: Ударът, убил Н. Радев-Отвертката, нанесен с 30 см острие, прободните рани – 4, съдия М. Начев поема делото срещу Карастоянови

Системата за случайно разпределение на делата определи административния ръководител на Окръжен съд – Кюстендил, Мирослав Начев за съдия-докладчик по делото срещу мъжете от дупнишката фамили Карастоянови.

Както вестник „Струма” писа, Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе обвинителен акт срещу Николай, Иван и Владимир Карастоянови от Дупница за умишлено убийство на Николай Радев – престъпление по чл. 115, във връзка с чл.20, ал. 2 и ал. 4 от Наказателния кодекс.

В обвинителния акт е записано, че починалият от кръвозагуба в резултат на раните си Николай Радев-Отвертката е бил прободен четири пъти – два в гърба и два в торса, като смъртоносният удар е в областта на корема и е нанесен с острието на 30-сантиметров нож.

Ножът не се „вижда” на записа на камерите, но експертите са категорични, че става въпрос за хладно оръжие, коментират запознати с обвинителния акт. В него е записано още, че на 11.03.2014 г. в град Дупница в кафе-аперитив „Колата“ Николай Карастоянов – извършител, в съучастие с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) – помагачи, умишлено умъртвили Николай Радев, известен в града с прякора Отвертката. Причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, в резултат на която последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена.

Вечерта на инцидента Радев и Карастоянова се срещнали случайно в кафене „Колата“, при което мъжът започнал отново да я обижда. Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити.

Обвиняемият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на дъщеря си и тъй като Радев бил известен като ММА спортист, взел със себе си нож с острие около 10-12см. След първоначални взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, заплахи и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, за да го подкрепят, дошли Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина около 30 см.

На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Тя настъпила в реанимационното отделение на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в Дупница, където вечерта на убийството обвинямият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент. Въпреки предприетите реанимационни мероприятия от обвиняемия и неговите колеги, Радев изпаднал в хеморагичен шок, в резултат на което настъпила и смъртта на същия.

Предстои насрочването на делото от Окръжен съд – Кюстендил.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *