МЕДИЦИ С ЛИНЕЙКА ДЕЖУРЯТ ДЕНОНОЩНО НА ГРАНИЦАТА! 38 вдигнаха кръвно на Кулата за 2 дни

58-годишен шофьор на ТИР от Плевен, който е сред блокираните на границата, е обслужен от екип на Спешна помощ – Петрич. Министерство на здравеопазването е изпратило вчера около 14,30 часа линейка на 12 км във вътрешността на Гърция за българския гражданин.

Пациентът се е нуждаел от оказване на спешна помощ, оплакванията му са от остра вирусна инфекция, придружена с температура. Лекарският екип е стигнал безпрепятствено до мястото, българският шофьор е диагностициран, назначено му е лечение, дадени са антибиотици и антипиретици, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

След лекарския преглед на пациента са предложени допълнителни изследвания за диагностично уточняване и хоспитализация в болница „Рокфелер“ – Петрич, но той е отказал. Оставен е в добро общо състояние в Гърция и екипът на Спешна помощ се е върнал безпроблемно в България.

Допълнителен спешен екип е изнесен на ГКПП – Кулата от началото на блокада на границата, в момента първа помощ на нуждаещите се на място оказва мобилен екип от филиала в Петрич, съобщи директорът на Спешна помощ в Пиринско д-р Красимир Михайлов.

Той уточни, че само за изминалите 24 часа лекарска помощ е оказана на десет пациенти, завчера са консултирани от спешен екип 28 души. Най-честите оплаквания са хипертония – повишаване на кръвното налягане, и тревожни разстройства, предизвикани от стреса и ситуацията на границата.

Допълнителният спешен екип остава да дежури денонощно на границата и през следващата седмица, тогава медиците ще бъдат сменени от колегите им от филиала в Сандански, поясни д-р Михайлов.

Останалите пациенти от спешен и неотложен характер на територията на община Петрич и Сандански се обслужват от мобилните и стационарни екипи на филиалите, които са основни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *