СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯ ВЪВ ВЕСТНИК „СТРУМА“! ЮЗДП започва проверка в ГС – Благоевград заради дядото, продал магарето, за да плати глоба за отсечен дъб

Държавното горско стопанство в Благоевград ще бъде гледано „под лупа“ за осигуряването на дърва за огрев за хората от село Церово. Проверката, която започва от днес по разпореждане на директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов, е след публикация на във вестник „Струма“, в която бе описано как пенсионерът инвалид Асен Канджев продаде магарето си, за да плати глоба от 100 лв. за неразрешена сеч на изсъхнал дъб в зеленчуковата му градина. Дядото е глобен два пъти за нарушение на закона – за бракониерска сеч и липса на разрешително за извозване на дървото, след като попаднал в засада на горските служители начело с шефа на охранителния участък инж. Костадин Мадолев-Рампата.

На случая, предизвикал обществен интерес и реакции, ще бъде отделено специално внимание, а целта е да се установят причините за създаденото обществено недоволство и появили се коментари за тенденциозно отношение на горските служители към хората от селото. Проверката трябва да изясни има ли пропуски от страна на териториалното поделение в Благоевград при снабдяване на постоянните жители с дърва, като ще бъдат прегледани предоставените списъци от кметството няколко години назад.

„Тънка нишка дели закона от морала. Дори да приемем, че действията на нашите служители са били законосъобразни, в конкретния случай те не са морално обосновани. Това ни дава основание да считаме, че вероятно в района има по-сериозен проблем, поради което предприемаме тази проверка”, коментира директорът на ЮЗДП инж. Дамянов. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *