Топ теми

5 урока от 17-годишен гений, който печели по 30 000 долара месечно

Когато един тийнейджър реши, че трябва да се сдобие с нова видео игра, той прави едно от следните две неща – или решава да изтегли безсрочен кредит от банката на мама и тате, или си намира работа в някое кафене. Това обаче не важи за Темпър Томпсън, пише Business Insider. Когато е бил още осмокласник, той решава, че няма да моли родителите си за пари, нито пък има намерението да сервира напитки или да се умирисва на пържени картофи. Затова Темпър пуска компютъра си и започва да се занимава с онлайн маркетинг. Целта му е била да печели по 100 долара всеки месец.

Днес момчето е на 17 г. и курсовете за Kindle, които продава през интернет страницата си, му носят по… 30 хил. долара на месец. Това е повече, отколкото повечето американци изкарват за една година. На въпроса как е постигнал това, Темпрър казва, че всичко се свежда до пет основни неща.

1. Действайте

Първият урок е, че все пак трябва да предприемете някакво действие. „Много хора говорят за това, което искат да направят, но никога не се захващат с него – казва Темпър. – Ако не действате, никога няма да постигнете успех.“

Всички познаваме подобни хора. Ние самите сме били такива в определени моменти от живота си. Не трябва обаче да забравяме следното – идеите, дори най-великите, не струват нищо. Всички имаме идеи. Реализирането им обаче е онова, което е от значение. То отнема време и усилие. Повечето хора така и не могат да разберат това. Темпър обаче го е схванал още в 8. Клас.

2. Не се страхувайте от провала

Втори урок – бъдете упорити. Грешки винаги има. Самият Темпър е преминал през множество провали, докато е развивал своя бизнес. По-важното в случая обаче е каква ще е следващата ви стъпка. Много хора се опитват, провалят се и се отказват, казва той. „Нищо чудно, че не са постигнали успех. Провалът е предимство. Можете да се поучите от грешките си и да станете по-добри.“

3. Бъдете фокусирани

Все по-често се случва да чуваме, че младите хора не могат да се фокусират върху едно-единствено нещо. Според Темпър това е фатално за успеха. Това, което можете да направите, е да останете фокусирани върху едно важно нещо, да задържите концентрацията си върху него.

4. Обградете се с позитивни хора

Трябва да изградите подходящата мрежа от приятели и познати – хора, които ви вдъхновяват и окуражават.

Родителите на Темпър са предприемачи. Те притежават кафене и са щастливи от начина си на живот. Нямат намерение да разширяват бизнеса си. Темпър от своя страна е амбициозен. Той иска да се разрасне и неговите родители го подкрепят. Но не финансово. Момчето е започнало от нулата и продължава да реинвестира своите печалби. Майка му и баща му обаче му предоставят морална подкрепа. Подобна среда е ключова за едно успешно начинание.

„Ако около вас има само негативни и неуспешни личности, те ще ви завлекат надолу – казва Темпър. – Позитивните ще ви подкрепят и ще ви помогнат да останете фокусирани.“

5. Не търсете удобството

Трябва да се движите напред.

Когато Темпър е почнал да печели по 100 долара на месец, той не е спрял дотук. Видял е, че с малко промени може да увеличи тази сума до 1000 долара, а после дори до 10 хил.

Днес Темпър има нова цел – да печели по 100 хил. долара на месец. И по всичко личи, че ще успее да я постигне.

„Много хора постигат поставената цел и това ги кара да се успокоят и да се отпуснат“ – казва момчето. Това е грешка, която може да ви струва много.“

Много предприемачи биха искали също да печелят по 30 хил. долара на месец. Темпър Томпсън може и все още да е ученик, но има какво да научим от него.

Източник: manager.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *