Общински съветници и бизнесмени оглавиха футбола в Сандански, през седмицата избират председател на ОФК „Вихрен“

ОФК “Вихрен” е с нов Управителен съвет. В него влязоха двама общински съветници, трима бизнесмени, директор на фармацевтична фирма и магистър по спортен мениджмънт. Изненадващо нито един от досегашните членове на Управителния съвет не попадна в новата управа. Изборът на Управителен съвет стана по време на извънредното общо събрание, свикано от експредседателя на УС на ОФК „Вихрен“ проф. В. Жечев. В новата управа на сдружението с нестопанска цел влизат съветниците Стоян Ангов, който е председател на ПК за младежта, спорта и туризма към Общинския съвет, и колегата му съветник, който е член на същата комисия, Георги Георгиев. Трима успешни бизнесмени също получиха благословията на делегатите да управляват футбола в общината. Това са Борис Андонов, син на Иван Андонов, собственик на строителна фирма, Георги Зафиров, собственик на верига магазини в курортния град, и Людмил Узунов, който е юноша на „Вихрен”, в момента развива търговска дейност с магазини за месо. Директорът на фармацевтична фирма в Сандански Христо Мътлешлиев също бе избран в Управителния съвет. В него влиза и Ивелин Терзийски, който е син на директора на Земеделската гимназия Емил Терзийски.

Общото събрание се проведе с час закъснение заради липса на кворум. От 94 делегати, имащи право на глас, в залата присъстваха едва 35. Проф. Васил Жечев откри събранието с думите: „Оставаме един работещ футболен клуб без задължения. Детско-юношеската школа е работеща, със 100 деца, трениращи футбол. 14 са студентите от мъжкия представителен клуб”, заяви той.

Главният секретар на общината Георги Жежев прочете предложението на кмета Кирил Котев за членове на новия Управителен съвет и предложи тяхното гласуване да е общо за всички. До нови номинации за членове на УС не се стигна, така новият Управителен съвет на ОФК „Вихрен“ бе избран с пълно единодушие и проф. В. Жечев закри общото събрание. В залата присъстваха досегашните членове на Управителния съвет Илия Пасков, кметът на Дамяница Атанас Ангелов, Емил Арнаудов и Панчо Панчев, директорът на Спортното училище Николай Марков, футболисти и треньори към футболния клуб. До избор на председател на УС не се стигна. Стана известно, че в началото на работната седмица Управителният съвет ще се събере на заседание в присъствието на кмета К. Котев, за да бъде избран председател.  

Както вестник „Струма” писа, на 16 ноември след колективна оставка на УС се проведе извънредно заседание на ОФК „Вихрен“. Тогава членовете му получиха пълна подкрепа и нов мандат. Последва нова колективна оставка и така се стигна до избор на нов УС.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *