ТЪЖНА ВЕСТ ОТ ПЕТРИЧ! Почина активистът на ТД „Калабак“ Стоян Пантазиев

На 68 години почина един от доайените на туристическото движение в Петрич – Стоян Пантазиев. Той бе организатор на първата детска секция по туризъм в България. Под негово ръководство бе направена първата маркировка до местността Хълката за жителите на петричкия квартал „Дълбошница”.

„Днес сме тук за последно сбогом с нашия колега и приятел Стоян Пантазиев, който остави след себе си незаличима диря в дейността на Туристическо дружество „Калабак”. Под негово ръководство Клубът по пешеходен туризъм започна нов период на истинско възраждане. Неуморим и всеотдаен, той успя да обедини около себе си едно ядро от ентусиасти, които превърнаха заслон Розова поляна от занемарено място в приятен кът за отмора на петричани с цената на много дни доброволен труд.

Стоян Пантазиев ще остане в паметта ни като организатор на първата детска секция по туризъм в страната. Децата никога няма да забравят деня, в който получиха туристическите си книжки като участници в първата си природозащитна акция на хижа „Беласица”.

Много са проявите, в които Стоян влагаше цялото си сърце и талант на отличен организатор. Стриктен и взискателен, той даваше пример на своите колеги как трябва да се представя дружеството, особено в международните прояви в съседна Република Македония, където петричката група, водена от него, впечатли със своята организация и дисциплина.

Под негово ръководство бе направена първата маркировка до местността Халката за жителите на квартал „Дълбошница”.

За краткото време, в което бе председател на Клуба по пешеходен туризъм, благодарение на своя талант на организатор, с много ентусиазъм и пословична упоритост той успя не само да съживи дейността на клуба, но и да остави ярка следа след себе си като един от най-уважаваните радетели за развитието на туризма в Петричка община. Почивай в мир, приятелю”.

Това бяха съболезнователните думи до опечаленото семейство, близките и приятелите от председателя на Туристическо дружество „Калабак” в Петрич Григор Дремджиев. 

Вчера почина и най-големият петрички творец Живко Пътников, за което съобщихме. Погребението му беше днес.              

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *