Орлето К. Герганчев в благоевградско трио гурбетчии в Чили „избиха рибата“ в Тихия океан

Бившият футболист и треньор на „Пирин“ /Благоевград/ Константин Герганчев и съгражданите му Димитър Домозетски и Радослав Стоименов „избиха рибата“ с 4-часов излет на Тихия океан. Тримата благоевградчани уловиха над 40 едри парчета от вида сарго на брега в чилийското градче Талтал в часовия отрязък от 11.00 ч. до 15.00 ч.

За разлика от българските си колеги, които вече правят какви ли не еквилибристики в търсенето на най-подходящата примамка в надлъгването с постоянно намаляващите ни рибни запаси, орлето и двамата му партньори използвали като стръв обикновени миди.

К. Герганчев, Д. Домозетски и Р. Стоименов работят във фирмата на благоевградския бизнесмен Иван Чапов за фотоволтаични системи Хидроенергийна компания /ХЕК/, която от няколко години има голям обект в Чили. Преди да замине на гурбет в разтърсваната от земетресения напоследък южноамериканска държава, Динко Герганчев поработи няколко години в сферата на строителството в Лондон. В английската столица той също бе в благоевградска среда, но възможностите за упражняване на любимото му хоби риболов бяха значително по-малко и се ограничаваха до замятане в р. Темза, което обаче не е изгоден вариант както от икономическа /неудобни транспортни връзки/, така и от гастрономическа /огромната река в мегаполиса не е от най-чистите водни басейни наоколо/ гледна точка.

С упражняването на тихоокеанския риболов любимецът на зелено-белите фенове от края на миналото хилядолетие може чудесно да релаксира в свободните часове и да се бори успешно с носталгията, която изпитва далеч от дома.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *