Кметът на Белица Р. Ревански стана дясна ръка в НС на младия депутат А. Ахмедов

Кметът на община Белица Радослав Ревански стана дясна ръка на един от най-младите депутати в настоящото Народно събрание – бившия кмет на  община Цар Калоян Ахмед Ахмедов. 42-годишният парламентарист нае като нещатен сътрудник в областта на правото белишкия градоначалник, с когото се познават още от 2014 г., когато Ревански бе един от най-активните парламентарни секретари към Министерството на младежта и спорта в кабинета „Орешарски”. Двамата ги свързва и партийната им принадлежност към ДПС.

„Съветвам Ахмед по правни въпроси, но и по всички, свързани с младежта и спорта. Като нещатен сътрудник не получавам пари за тази си дейност, но имам карти за достъп до сградата на НС, а те много ми помагат в работата ми като кмет на Белица, защото личният контакт с депутати и министерства е много по-ефикасен за решаване на даден проблем, отколкото телефонният”, обясни Ревански пред вестник „Струма”.

Съветническата длъжност добива все по-голяма популярност сред депутатите и с изключение на независимия Муса Палев и гербаджията Йордан Андонов вече всеки от пиринските народни избраници си има по 2-3-ма съветници.

Гоцеделчевският депутат от ГЕРБ Георги Андонов, който бе сред първите, „обзавели“ се със съветници, наскоро поправи гафа си с първоначалния си избор  – излъгалият, че е висшист кмет на Димитровград Иво Димов. Димов все още му се води съветник, но вече има и втори на тази длъжност, този път без всякакво петно в биографията – бизнесменът Красимир Шалев, който ще съветва гоцеделчевеца в областта на регионалното развитие.

Колегата и съпартиец на Андонов от Петрич Димитър Танев работи с двама нещатни сътрудници – Атанас Иванов и Димитър Епитропов.

Бившият законотворец и съветник на президента Георги Първанов по вътрешната политика Георги Юруков от с. Илинден пък окончателно се утвърди като най-незаменимия депутатски съветник. Откакто не е депутат, той непрекъснато съветва такъв. В предишния парламент Юруков подпомагаше благоевградския социалист Емил Костадинов по юридическите въпроси, в това НС е насочил усилията си към видинския депутат от БСП Филип Попов.

Най-голям късмет при назначаването на сътрудници, но и за най-кратко време, извади бившият депутат Кирил Котев. Малко преди да стане кмет на Сандански миналата есен, той разшири списъка на нещатните си сътрудници от 2-ма на 3-ма, се вижда от електронната страница на 43-то НС, макар че от местните избори минаха 4 месеца. Третият помощник на К. Котев е била атрактивната Анастасия Георгиева Беневрешка. Младата дама е изучавала мениджмънт в Лондон и е наета от санданчанина да го съветва в областта на политиката за българите в чужбина. Беневрешка в момента пълни профилите си в социалната мрежа със свои снимки, на които рекламира различни гримове и всякаква друга козметика, а лайковете и комплиментите под тях растат лавинообразно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *