Лидерката на Жени ГЕРБ – Благоевград Е. Ташкова отрязана от конкурса за директор на Разплащателна агенция

Комисията по провеждане на конкурса за директор на Разплащателна агенция – Благоевград, назначена със заповед на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов, отряза от надпреварата за директорското кресло председателката на Жени ГЕРБ в Благоевград и кандидат за общински съветник от управляващата партия Елена Димитрова Ташкова.

Управителката на фирмата за търговия с козметични продукти „Стефиели“ ЕООД и съдебен експерт по компютърни системи и технологии не е допусната с мотив „липса на професионален опит – представените копия от документи не удостоверяват наличието на минимален опит или придобит ранг като държавен служител, съгласно посочените в обявата изисквания“.

Припомняме, че изискванията към кандидатите за поста директор на Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие”, както е официалното наименование на агенцията, бяха сведени до минимум – „магистърска степен на висшето образование и професионален опит от 7 години и/или V старши ранг“.

Ташкова е единственият отстранен от конкурса за мястото. След като вчера ДФЗ публикува списъка на допуснатите до участие, стана ясно, че финалистите в надпреварата ще са 5-има. Вестник „Струма“ вече съобщи имената им – бившата шефка на агенцията Йорданка Андонова, ексшефката на Областната служба по земеделие Антонела Донушева, бившият банкер Георги Бачев, ексобластният управител Димитър Димитров, който в момента е главен секретар на РЗИ, и старши експертът в отдел ПСМП на Разплащателна агенция – Благоевград Светлана Сотирова.

5-имата трябва да се явят на 9 март в София на тест по 6 основни закона, сред които Законът за държавния служител, за администрацията и за подпомагане на земеделските производители, Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. и др.

Успешно представилите се при решаването на теста ще бъдат допуснати до провеждането на интервю, датата за което още не е определена.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *