9 м. строг затвор за кюстендилец, заловен с незаконен пистолет

Кюстендилец ще търка наровете в Бобовдолския затвор заради пистолет без разрешително. Тошко Стоянов, на 34 г., се призна за виновен и подписа споразумение с прокурор Георги Константинов да изтърпи присъда от шест месеца лишаване от свобода за това, че на 18.02.2014 г. в къщата му при обиск криминалисти са открили незаконен пистолет, марка „Blow”, с алуминиев кожух, преработен в боен и наподобяващ модел „Heckler & Koch”.

Стоянов ще трябва да изтърпи и три месеца лишаване от свобода, наложени му от Районен съд – Кюстендил по друго дело от 2011 година. Първоначално присъдата била условна, с тригодишен изпитателен срок. Според решението на съда двете наказания, общо девет месеца, ще трябва да бъдат изтърпени в затворническо заведение от закрит тип при първоначален строг режим на изтърпяване. Стоянов ще трябва да плати и над 250 лева разноски по делото, пише още в решението на съда. 

Това е първата ефективна присъда за незаконно притежание на оръжие в Кюстендилски районен съд. Най-често делата за незаконно притежание на оръжие завършват с условни присъди, коментират адвокати от Кюстендил.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *