НАТФИЗ с кампания „Учи в България, завладей света!” гостува три дни в Благоевград

С Благоевград започва кампанията на НАТФИЗ „Учи в България, завладей света!”. Националното турне на Академията започва от днес с постановката „Усмивки от старите ленти” от проф. Жени Пашова и абсолвентите от „Актьорство за куклен театър”. Началото на постановката е от 19.00 часа в залата на Общински куклен театър в Младежки дом – Благоевград.

Община Благоевград е една от първите институции, отзовали се в помощ на кампанията „Учи в България, завладей света!”. Подкрепа оказаха и Национална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, Природо-математическа гимназия „Акад. С. П. Корольов“, СОУИЧЕ „Свети Климент Охридски“, Пето СОУ „Георги Измирлиев“, Шесто СОУ „Иван Вазов“, Седмо СОУ „Кузман Шапкарев“, Осмо СОУ „Арсени Костенцев“, всички представители на местните медии и домакинът -Общински куклен театър Благоевград.

Целта на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ е да популяризира инициативата „Учи в България, завладей света!“, която е социален експеримент, целящ да отрази, какви и достатъчни ли са ресурсите ни на съвременно общество и готови ли сме да се обединим около каузата да осигурим достойно бъдеще в България за децата си.

На 24 февруари от 11.00 часа , НАТФИЗ ще представи „Клоуни и кукли”, постановка на проф. Жени Пашова, доц. Петър Пашов и Георги Спасов. От 19.00 часа отново в Общински куклен театър ще се състои среща с преподаватели от НАТФИЗ, на която ще бъдат представени 16 бакалавърски и 10 магистърски програми на Академията. В четвъртък /25.02.2016г./ от 11.00 часа ще бъде закрита поредицата от събития в Благоевград, с постановката „Клоуни и кукли”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *