Орлето Ат. Спириев пред екзотичен трансфер в Йордания

Бившият футболист на „Пирин“ (ГД) Атанас Спириев може да рестартира своята кариера във втородивизионния йордански „Ма`ан“ от едноименния град. Новината потвърди самият играч, който от няколко месеца живее в близкоизточната държава. Той проведе няколко тренировки с отбора и участва в контрола, в която игра на нетипичния за него пост като халф и отбеляза две попадения. Тимът е в средата на класирането във ІІ дивизия с амбиции за добро представяне, а от клубното ръководство подготвят оферта за привличането на Ат. Спириев.

Те нямат нищо против да продължи работа във фирмата, с която дойде в Йордания, както и да му предложат по-облекчен режим в тренировките с оглед служебните му задължения. Там останали впечатлени от богатата му визитка в професионалния футбол. В „Б“ група той се подвизаваше в „Пирин“(ГД), „Банско“, „Пирин“ (Рз) и „Беласица“, записа мачове и за „Пирин“ (Бл), от чиято школа излезе. В момента Ат. Спириев живее в Ма‘ан, който отстои на 120 км от столицата Аман. Влязъл в полезрението на отбора съвсем случайно, след като заедно със свои колеги почти всеки почивен ден рита за удоволствие. Веднъж присъствал човек от клуба, който поискал веднага след края да разговаря с родения в Благоевград спортист.

Последвала покана да проведе няколко тренировки с тима, в които бил харесан от треньорския екип. Ако подпише договор, за бранителя това ще бъде първият чуждестранен клуб. Сега му предстоят и допълнителни прегледи, след като издържа някои от физическите тестове, на които демонстрирал по-добри показатели от евентуалните си съотборници. Спириев бе освободен от „Пирин“ (ГД) след мача с „Ботев“ (Ихт) през есента, когато, солидарен с още 6 свои съотборници, отказа да излезе на терена заради дължими суми. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *