Заловеният с наркотици и боеприпаси Асен Каназирев от Разлог остава в ареста за постоянно

40-годишният Асен Каназирев от Разлог остава в ареста за постоянно, това реши на късно заседание завчера Районен съд – Разлог, където беше гледана поисканата от прокуратурата постоянна мярка “задържане под стража“.

След като изслуша доводите на прокуратурата, съдът счете, че деянието, извършено от мъжа, крие висок риск на обществена опасност, както и че съществува вероятност лицето да избяга или да се укрие. Превес при гледане на мярката му за неотклонение взеха и  криминалното минало на Каназирев, както и фактът, че той има излежана присъда за убийството на млада жена от Банско, което е извършил по особено жесток начин още като гимназист.

 Каназирев беше вкаран в съда по обвинение за  незаконно притежание на наркотици. Срещу него прокуратурата образува досъдебно производство за  това, че  без надлежно разрешително е  държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение, деяние, за което законът предвижда лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Както вестник „Струма“ писа, Асен Каназирев беше задържан от органите на реда в петък, след като при обиск на лекия му  автомобил „Шкода Фабия”, използвана от него за такси, от полицейски служители на РУП в Разлог бяха намерени и иззети около 1,4 г зелена тревиста маса, реагираща положително на канабис, и около 1 г бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на хероин. След извършен на място личен обиск на Каназирев у него бяха намерени още  3 пликчета, съдържащи около 1,2 г хероин, а при извършения обиск в дома му в Разлог  бяха намерени и иззети 2 бойни патрона и около 400 г тротил, също незаконно притежавани. Асен Каназирев беше задържан със заповед за 24 часа, което беше удължено с прокурорско разпореждане до 72 часа. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *