Тийнейджърка се събуди от горящата си възглавница! Ще останете шокирани от причината за пожара

Здравият сън може да се окаже трудно постижим, тъй като сред най-отвличащите вниманието неща в заобикалящата ни среда, са мобилните телефони. Според Business Insider, 95 на сто от хората се „ровят” в телефоните си точно преди да заспят. Точно затова голяма част от хората имат навика да пъхат телефона си за през нощта или под възглавницата, или пък го оставят в непосредствена близост до леглото си, пише Петел. Невероятно, но факт – 90 процента от хората на възраст между 18-29 спят с телефона в постелята. Една тексаска тийнейджърка обаче се обърна към хората в целия свят чрез социалните мрежи с призив да преустановят тази практика, след като се събуди с тлееща възглавница под главата си.

Според WTVR, Ариел Толфи легнала със смартфона си, като го пъхнала под възглавницата и заспала. През нощта обаче момичето усетило миризма на изгоряло. Тя не се пробудила, не полюбопитствала какво става и продължила да спи.

На сутринта обаче Толфи видяла обгоряло петно на възглавницата си, а телефонът й бил унищожен на мястото, където го била оставила преди да заспи.

Представител на компанията производител на въпросния телефон коментира, че момичето сменило батерията на мобилния си, но не с оригинална, а с такава, купена от трета страна. „Тези батерии понякога са несъвместими с устройствата”, посочи той.

Инцидентът станал преди година, но поуката от него е актуална и днес – не спете с телефон под възглавницата.

Макар че основното съмнение на производителя на въпросния смартфон да е, че батерията е била подменена с неподходяща, от компанията предупреждават, че ограничаването на въздушния поток към телефона чрез поставянето му в затворени пространства – например под възглавницата, може да доведе до проблеми с производителността и риск от пожар.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *