3-м. бебе размекна сърцето на дупнишки съдия, разреши на 16-годишната майка и 19-г. татко да сключат брак

Любовта на непълнолетната Д.К. и 19-г. Иван Янков от Дупница размекна сърцето на съдия Михаил Малчев и той им позволи да се оженят.

Иван Янков и любимата му, която е на 16 години, живеят на семейни начала от две години и половина при родителите на Иван. От връзката си имат тримесечно бебе. Двамата са подали молба в съда в Дупница да им се разреши да подпишат граждански брак. В съдебно заседание, ръководено от съдия Михаил Малчев, майката на Д.К. Здравка дала съгласието си дъщеря й да сключи граждански брак с избраника й. Двамата влюбени заявили, че не могат един без друг, а и вече имат бебе и молят съда да им разреши да заживеят законно заедно.

Репортер на вестник „Струма“ потърси по телефона съдия М. Малчев с въпроса често ли му се налага да дава разрешение за брак между непълнолетни. Той заяви:: „Рядко има такива дела. Те са по молба предимно на ромски семейства. При разрешаването за сключване на брак се търсят доказателства дали младите живеят заедно, от колко време, имат ли общи деца, както е в случая, и тогава се решава дали да им се позволи да сключат брак или не. Имало е случаи, в които не съм разрешавал да живеят на семейни начала непълнолетни“, заяви съдия М. Малчев 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *