Съдът възстанови четвърти уволнен служител от Второ ОУ в Кюстендил, плащат им солени обезщетения

Връщат на работа съкратената в края на миналата година секретарка на Второ основно училище „Даскал Димитри” в Кюстендил Ани Бързункова.

Преди да стане технически сътрудник в училището, Бързункова бе директор на Професионалната гимназия по дървообработване, закрита преди три години.Съдия Елисавета Деянчева от Районен съд – Кюстендил постанови, че тя трябва да бъде възстановена на старото си работно място, тъй като съкращение на практика не е имало, а и директорката на училището Анна Вучкова не е спазила изискванията на закона  – да поиска съгласието на профсъюзите за съкращението й.

Освен това школото ще трябва да плати от бюджета си и сумата от 1700 лв. за различни обезщетения и такси.

Това е поредният възстановен служител на училището, след като бившата директорка Светла Антова бе върната на старата си длъжност с помощта на съда.

През юни 2015 година Антова бе дисциплинарно уволнена от началника на Регионалния инспекторат по образованието Радостина Новакова. На директорския пост я наследи Анна Вучкова – бивш директор на гимназия „Неофит Рилски” в Кюстендил. Новата училищна шефка през октомври съкрати шестима души с мотива оптимизация на персонала.

В учителските среди тогава се говореше, че са съкратени близки до старата директорка трима учители – двама по музика и една по английски език, както и  помощник-директорът Николай Николов.

До този момент с решение на съда освен бившата директорка  и техническия секретар Ани Бързункова са възстановени и две учителки по музика, за които съдът разпорежда изплащането на солени суми за сметка на делегирания бюджет на училището.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *