Най-добрите 16 по билярд в България кръстосаха щеки в „Петрич Мастърс“

С образцовото провеждане на второто издание на турнира по билярд „Петрич Мастърс“, с участието на най-добрите 16 състезатели на България, южната община затвърди реномето си на най-динамично развиващата се в този сравнително млад спорт у нас. В състезанието се включиха още четирима играчи на квотен принцип, избрани от БФБилярд, както и каре от домакина СК „Bo&Bo“.

Проявата откри местният общински шеф Георги Динев в компанията на председателя на българската федерация Иван Каменарски. Съдии бяха Мария Златева /София/ и Диана Бакалска /Бургас/. Първото място спечели Георги Ангелов /Бяла/, който защити титлата си от миналата година. Състезаващият се за клуб БСД /Сф/ майстор на щеката победи в оспорван финал с много напрежение и обрати плевенчанина Людмил Георгиев /БСД/ с 10:8. В не по-малко вълнуващата битка за третото място се наложи бургазлията Иван Пръвчев /Hot Shot/, побеждавайки с 9:8 Марио Вълчев /БСД/, който спечели наградата за най-добър състезател на турнира под 18 г.

От домакините най-предно класиране записаха Йордан Дивлев и младият Георги Алексиев, които стигнаха до осминафиналите.

„Получи се отличен турнир. Съдийките Мария Златева и Диана Бакалска се справиха перфектно, състезателите показаха качествени игри“, коментира шефът на „Bo&Bo“ Г. Божков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *