Бебето й се разболя! Час по-късно в тялото й се случи невероятна промяна, която показа колко велика е природата

Знае се, че кърмата е с високо съдържание на протеини и хранителни вещества, от които бебета се нуждаят, както и че тя  променя състава си с течение на времето, тъй като с порастването на бебето нуждите му се променят. Но знаете ли, че тя действително се променя в отговор на индикации, че бебето е болно? 

Малъри Смодърс знае. Една нощ детенцето й се разболява. Само няколко часа по-късно тя забелязва значителна промяна в кърмата, която изпомпва. „Млякото, което изцедих, след като бебето се разболя, приличаше по-скоро на коластра (супер мляко, пълно с антитела и левкоцити, което е характерно само през първите дни след раждането), публикува разказа си Смодърс в страницата си във фейсбук на 14 февруари, пише „Петел“.

По това време майката вече е била запозната с едно изследване, публикувано през 2013 г. от специалисти по имунология. Според него е намерена връзка между здравословното състояние на майката и бебето и нивата на левкоцитите в кърмата. Проучването установява, че нивата на левкоцитите са „значителни“ 13-70 процента за първите няколко дни след раждането, а след това се стабилизират, ако обаче майката или детето страдат от инфекция, левкоцитите се увеличат до 94 на сто в кърмата. „Всъщност чрез майчиния организъм се променя имунологичния състав на млякото, то се приспособява към специфичните патогени на бебето чрез представяне на персонализирани антитела“, обяснява Смодърс в своята публикация. „Страхотно е нали ?! Човешкото тяло никога не престава да ме изненадва.“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *