Ториното за боя на Околовръстното: Момчетата са предизвикани

„Момчетата са били предизвикани. Те не са махленски хулигани“. Това каза Ивайло Борисов – Ториното за биячите от Околовръстното в София пред bTV. По информация на „24 часа“ мъжът е подсъдим във връзка с наркотрафик.

Четиримата мъже, пребили шофьор на Околовръстното в София, се оказаха негови охранители, а той е приближен на Златомир Иванов – Баретата. Биячите са арестувани за 72 часа.

Инцидентът е станал вчера в късния следобед на Околовръстния път на София. Два автомобила, които се движат с висока скорост, засичат трети. В него пътува потърпевшият Васко Наумов. Той натиска клаксона, което предизвиква неочаквана реакция в другите шофьори.

Те притиснали Наумов, като го отбили от пътя. От автомобила слизат двама мъже, които започват да бият Наумов. „Нямаше момент на разговор, просто викове. Тука ми е спукана горната устна, долната – виждат се шевовете, предните три зъба са счупени, ръката ми е сцепена на лакътя”, разказва Наумов.

Късно снощи са задържани четирима мъже – всички са охранители на Ивайло Борисов – Ториното, сочен за дясната ръка на Златомир Иванов – Баретата. Работели за него на изпитателен срок. Ториното твърди, че не е бил в нито една от колите по време на инцидента.

„По пътя някаква баничарка започнала да ги засича. Някакъв много нагъл младеж започнал да хвърля бутилки по тях. Били са принудени да спрат и при слизането той бил с телескопична палка и те са изтръгнали неговата палка от ръцете му”, твърди Ивайло Борисов.

Трима от задържаните са познати на полицията. Някои от тях хващани за шофиране в нетрезво състояние и без книжка, както и заради хулигански прояви. Мъжете са с криминални регистрации за причиняване на средна телесна повреда, грабеж и изнудване, заявиха от прокуратурата.

Двама от задържаните са боксьори. Битият Васко Наумов пък е републикански шампион по бягане с препятствия.

„Правилата явно не важат за всички. Някои хора си мислят, че пътят е техен – карат, изпреварват, изблъскват, ако не се мръднеш си пречка”, казва Васко.

По време на инцидента, леко пострадала е и приятелката на Васко, която отказа да застане пред камерата ни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *