С 10 000 лв. обезщетение върнаха на работа секретаря Туфчо Сандъкчиев

Кметът на Петрич Димитър Бръчков е уволнил незаконно бившия главен секретар на общината Туфчо Сандъкчиев, това постанови Административен съд – Благоевград, който го възстановява на работа с обезщетение от 6 работни заплати, равни на 10 000 лв.

Магистратите обявиха заповедта на кмета Бръчков за уволнението на Сандъкчиев за незаконосъобразна, решението е от вчера, а делото бе гледано на 28 януари. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Туфчо Сандъкчиев коментира вчера пред „Струма“ лаконично: „Благодаря на съда за справедливото решение. Това бе очаквано не само от мен, за всички бе ясно, че заповедта на кмета Бръчков за моето уволнение е незаконосъобразна. Това бе ясно не само на юристите, но и на неспециалистите. Рано или късно справедливостта винаги възтържествува. Решението не е окончателно. Надявам се, че и Върховният административен съд ще потвърди решението на Административен съд – Благоевград. В България има закони, които трябва да се спазват. Това важи и за кмета на Петрич Димитър Бръчков“, каза Сандъкчиев.

Както „Струма“ писа, той бе уволнен от кмета на Петрич през ноември миналата година. По онова време ставаше смяна на властта и чистката в Общинска администрация бе поголовна.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *