7 абитуриенти от гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” в Петрич са приети в УНСС от конкурси

Петричката професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”, която спечели организирания от вестник „Струма” и образователното министерство конкурс за най-добро учебно заведение в Пиринско за миналата година, тържествено отбеляза вчера патронния си празник. Седем дванадесетокласници на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров” вече са приети за студенти в УНСС – София. Това става след получени високи резултати на национални състезания по финанси, счетоводство и икономика, организани от УНСС. Бъдещите висшисти по икономически специалности получиха и грамоти от ръководството на учебното заведение навръх патронния празник вчера.

,,Ние сме златаровци, носим откривателския дух на нашия патрон, ние сме бъдещето на Петрич и България”. Това с гордост заявиха на празника възпитаниците на учебното заведение.

Повече от 20 изявени ученици получиха вчера грамоти от директора на гимназията София Рускова заради отличното си представяне на национално, областно и общинско ниво по отделни дисциплини и специалности.

Гости за патронния празник бяха родители, бивши учители, дългогодишният директор Ангел Янкулски, кметът на общината Димитър Бръчков, директорът на дирекция „Образование, култура, спорт и здравеопазване” Светла Данаилова и председателят на Общинския съвет Георги Динев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *