Двама петричани на съд, продали 4 кг канабис на инвалид срещу 21 576 лв.

Двама петричани ще бъдат съдени за държане и разпространение на наркотици. Прокурор Весела Стоилова внесе обвинителен акт в Окръжен съд срещу Иван Каръков от село Скрът и Кирил Ищов от село Първомай за това, че продали на Здравко Попов от Варна 4 кг канабис на стойност 21 576 лв. Дрогата била открита в лекия автомобил „Мицубиши“ на купувача при полицейска операция в района на Кресна на 5-и октомври 2014 г.

Хванатият в крачка мъж признава пред благоевградските криминалисти Куртишев и Джизов, че е купил канабиса за 16 000 лв. от Кирил от село Първомай със съдействието на своя приятел Иван Каръков. Полицаите предприели светкавично претърсване на местата, обитавани от Иван Каръков. В комплекса от бунгала, които стопанисвал до храма на Ванга на Рупите, намират още 4 кг канабис на стойност 21 500 лв., както и 26 телефона, СИМ карти, тиксо и опаковки.

1,250 кг канабис на стойност 7700 лв. е открит в къщата на Кирил Ищов в село Първомай. В миналото той е осъждан за наркотици, но през 2009 г. е реабилитиран и се води с чисто съдебно минало.

В началната фаза на разследването и двамата бяха оставени в ареста от съда. Тогава тезата на защитата беше, че намереният канабис бил в кашон в двора на къщата на Ищов, до който имал достъп всеки преминаващ. При обиска на домовете на неговите роднини не били намерени 16 000 лв., които варналията твърди, че дал за канабиса. Кирил Ищов бил много трудолюбив и се грижел за семейството си. Тезата на адвоката на Иван Каръков беше също, че той е невинен. От 3 години той оставил бунгалата на Рупите да се стопанисват и управляват от Димитър Костов. Иван Каръков пък обясни, че имал 3 заведения в Петрич и Здравко Попов му дошъл на гости, тъй като бил приятел с баща му, който е рок музикант. Той водил госта си до Македония, но не му е осигурявал канабис.

Окръжен съд – Благоевград определи мерки „задържане под стража“ и на двамата, които впоследствие бяха изменени на „подписка“. Здравко Попов бе пуснат в „подписка“ веднага, тъй като бил с тежко имунно заболяване, на 100% инвалид и дишал с кислородна бутилка. Той беше обвинен за държане на наркотици и след като се призна за виновен, сключи споразумение с прокуратурата да изтърпи условно наказание от 1 година и половина с 3-годишен изпитателен срок.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *