Топ теми

8 неща, които никога не трябва да публикуваш във „Фейсбук“

Животът ни се е пренесъл във виртуалното пространство и правим каквото правим, озоваваме се във фейсбук. Там комуникираме, там създаваме „приятелства“, там решаваме проблеми, там обичаме, там се разделяме. Лоша работа. Забравихме как да бъдем хора.
Помислете, преди да публикувате следващия си пост. Просто не публикувайте тези неща, пише „Пик“.

Безкраен поток от снимки на домашните ви любимци
Те със сигурност са ужасно сладки, но е ужасно отегчително да гледаш снимка след снимка на едни и същи животни. Приятелите ви ще се усмихнат един, два пъти, ще коментират, пък после ще започнат да присвиват очи от досада. Същото важи и за децата ви. Да, разбираме чудото на живота. Да, едно бебе винаги може да ни умили и да ни зарадва. Но когато публикувате снимка след снимка, ще ви вземат за вманиачени. Редувайте – плаж, планина, бебе, не знам си какво си.

Храна

Може и някога да е било модерно. Някои хора все още си мислят, че е супер хит. Но активните потребители на социалните мрежи, които работят и използват въпросните мрежи като канал за комуникация, която пък служи за допълване на нормалната, очи в очи комуникация, са се нагледали на манджи. Ще досадите и с това и рискувате да си създадете кофти имидж.

Една и съща снимка във всички социални мрежи
Ох, да, когато постваш нещо, за да бъдеш активен, може да ти се прииска да си улесниш живота, като сложиш една и съща снимка във Facebook, Instagram, Twitter. Обаче помислете, че реалните хора, с които дружите, са ви добавили във всички възможни канали за комуникация. И именно реалните хора в живота ви ще гледат навсякъде едно и също нещо.

Каквото и да било след две чаши вино
Може и да се забавлявате страхотно с момичетата. Ок, публикувайте нещо, преди да отметнете поредната чаша с вино(или каквото пиете). Но оставете включванията на живо. Вместо да се проявите като душата на компанията, както сигурно ви се иска да изглеждате, възможно е просто да покажете най-лошото от пиянството си.

Селфита
Да, наясно сме, че тази дума стана такава пандемия, че дори я обявиха официално за нова дума. И не казваме никога повече да не си пускате селфита. Но ги сведете до минимум. Хората гледат с насмешка на неспирните селфита. И е много вероятно да ви блокират, така че да не виждат нищо от вас.

Фитнес снимки
Да, всички ние правим или поне бихме искали да правим нещо добро за тялото си, но! Голямо НО! Има разлика между това да правиш нещо за здравето си, защото ти пука за себе си и наистина го правиш за здраве, и това да ходиш на фитнес, само за да имаш материал за фейсбук. Сори, дами, не е „класно“ да се снимате във фитнеса – така всички знаят, че просто се фукате, а не че наистина мислите за здравето си.

Криптирани емоционални постове
Ммда, всички имаме чувства. И чувствата са нещо много лично, ограничено до вътрешния ни свят и споделено само с този, който ги инициира, или този, с когото се чувстваме добре да споделим. Но да споделим с един човек, не означава да публикуваме статус, който само той ще разбере. А всички останали ще блеят неразбиращо. Не, стената във фейсбук не служи за лични съобщения. Иначе за какво са ни Личните съобщения?

Перспективата на краката
Тази композиция вероятно е най-най-най-използваната в социалните мрежи. И, ок, всички си имаме моменти, в които искаме да се отпуснем и да се посмеем на „социалните трендове“. Няма лошо в това да се позабавлявате и да си направите тук и там и такива снимки. Но ако всяка снимка, която правите е такава, ооо, ще ви блокират и още как.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *