Разложанка преби до смърт с дървен прът три котета

72-годишна баба от Разлог бе осъдена на 1000 лв. глоба за убийство на три котенца. Това постанови районният съд в Разлог, като решението може да се обжалва. На 28 август 2015 г. около 19 ч на улица в Разлог пенсионерката Я. К. на публично място и в присъствието на малолетни деца противозаконно причинила смърт на 3 сиво-бели котенца, като им нанесла удари с дървена летва, проявявайки жестокост към тях, пише „24 часа“

Според защитата на бабата, обвинението не е доказано по безспорен начин. Не било установено, че котетата са били живи, когато тя излязла от двора си и ги ударила. Не било установено, че котетата, които са взели полицейските служители от контейнера, са същите, които свидетелката от съседен блок е видяла.

Съдът обаче установи, че пенсионерката Я. К. излязла на улицата и видяла деца да си играят с три котенца. Започнала да им нанася удари с дървена летва. Децата се разпищели. След това бабата взела животните с парцал и ги хвърлила в намиращият се пред блока контейнер за отпадъци.

Извикана била полиция и е започнало разследване. Котетата са иззети и им е направена експертиза от ветеринар.

Съдът прецени, че заради възрастта и тежкото материално положение, може да освободи бабата от наказателна отговорност и да й наложи глоба.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *