Ром укривал международно издирван лукс автомобил „Лексус“ в гараж край Гоце Делчев

Продължава съвместната работа на антимафиотите от ОДМВР-Благоевград и международните институции, които установяват дали издирваният луксозен автомобил „Лексус“, който преди дни бе открит в Гоце Делчев, е предмет на престъпна дейност на лица от региона и страната, участващи в международен канал за кражби на леки автомобили от висок клас, съобщава Инфомрежа.

След двудневна спецакция служители на полицейската дирекция в Благоевград откриха обявения за международно издирване „Лексус“ заключен в гараж извън града. 

В хода на последвалото разследване е станало известно, че луксвозилото първоначално е било заложено в автокъща край Гоце Делчев, намираща се на пътя за село Гърмен. 

Представилият се за собственик Атанас Вачев от ромския квартал в града заявил на собствениците на автокъщата, че го е купил на лизинг от Австрия, но му се наложило спешно да го продаде. 

След като се разбрало, че автомобилът е в европейския списък за издирване, Вачев го заключил в нает от него гараж извън Гоце Делев. Негови съседи коментираха, че той дори нямал документи за правоуправление и напоследък няколко пъти бил залавян да управлява по града луксозния „Лексус“ без шофьорска книжка. 

По първоначални данни, стойността на откритото в Гоце Делчев издирвано возило е около 42 000 евро. Запознати, близки до Атанас Вачев, твърдят, че колата по документи била собственост на австрийка, която той успял да измами и тя да подпише документи за преминаване на автомобила през границите. 

Месеци след като собственичката не получила договорената сума, сезирала властите в Австрия, които го обявили за международно издирване. 

Тази версия обаче също не изключва скъпият автомобил и неговата собственичка да са станали жертва на престъпна дейност на лица, съпричастни с международен канал за кражби на леки автомобили от висок клас. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *