Синоптиците предупреждават: Живакът пада, небето се излива за празниците

Празничните почивни дни ще минат по вода. В периода 3-5 март ще има валежи от дъжд, като в определени райони те ще са значителни, предупреждават метеоролозите, пише „Телеграф“. Температурите ще се понижават и на места в югозападната част на Предбалкана и високите полета дъждът ще се примесва със сняг.

„На 3 -и март само през деня на отделни места ще има превалявания, а на следващия ден се очаква активизиране на валежите“, прогнозира синоптикът Красимир Стоев от НИМХ към БАН. 

Днес Баба Марта идва с променливо време. Облачността ще е значителна. В следобедните часове над Югозападна България тя ще намалява до слънчево време. През деня на много места ще превали краткотраен дъжд, а в югоизточните райони ще прегърми. Оптималните температури през първи ден на март ще бъдат между 15 и 20 градуса. През следващите дни ще остане сравнително топло, макар че живакът ще пълзи надолу, а времето ще е динамично и с чести промени. През втората половина на десетдневието градусите ще се повишават, а вероятност за валежи има в края му.

И в началото на второто десетдневие ще е предимно облачно с валежи от дъжд , което с понижението на температурите в Северна България и високите полета отново ще преминава в сняг. След това ще настъпи относително повишение на температурите , а вероятност за валежи ще има около 18 март.

Най-ниските градуси през месеца ще бъдат между минус 7 и минус 2, а най-високите – между 20 и 25.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *