Басът, който качил Добрин върху влака, бил за 5 лв.!

Тинейджърският бас, заради който 14-годишният Добрин Добрев бе ударен от 25 000 волта от контактната мрежа на ж.п. гара „Филипово” в Пловдив, е бил за 5 лева. В деня на инцидента – 10 февруари, седмокласникът и негови връстници, които бяха в грипна ваканция, се чудели какво да правят. Решили да отидат да се помотаят край гарата в северната част на Пловдив, където обикновено ходели в свободното си време, пише „Монитор“. Били компания от около 10-на тинейджъри, повечето от които живеели в същия район. Както си стояли край релсите, децата решили да се пробват кой от тях може да се покатери върху спрелите преди гара „Филипово” вагони и цистерни. Добрин успял да се качи отгоре, изправил се и в момента, в който вдигнал нагоре ръка, като победител, бил ударен от тока.

„Не е вярно, че сме си правели селфита. И не е вярно, че някой му е късал дрехите след като падна на земята. Дрехите му не горяха, а от тях се издигаше нещо като пара, но не са горели. Беше изгорено бедрото на десния му крак и лицето. Имаше рана на главата. И до днес все още сънувам кошмари от това, което видях”, продължават да твърдят приятелите на Добрин. Хлапетата видели как съученикът им полетял от близо 5 метра и при падането на земята лошо си ударил главата. Вследствие на падането Добрин получил амнезия и все още не помнел нищо от случилото се.

„Детето е с така наречената „ретроградна амнезия”, което се дължи и на падането от вагона и от волтовата дъга. Той не си спомняше името на баща си – толкова тежка ретроградна амнезия”, каза след настаняването на Добрин в Клиниката по изгаряния д-р Красимир Янев. Момчето имало 55 % изгаряния по тялото, като по-дълбоките били 1,5%-2% на местата, през които е преминал токът. В понеделник седмокласникът бе изписан от Клиниката по изгаряния и се прибра у дома, за да продължи в домашни условия своето възстановяване./

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *