Плувец на „Вихрен“ с 2 титли и 3 сребърни медала, надежди на „Пирин“ покриха нормативи за националния отбор

Плувецът на „Вихрен“ Михаил Кръстев спечели 2 титли и 3 сребърни медала от държавното лично отборно първенство за юноши и девойки младша възраст във Варна. Възпитаникът на треньорката Валерия Боцева победи на 200 и 400 метра свободен стил и даде втори времена на 50 и 100 м св. стил, както и на 100 м бътерфлай. Малко не достигна на почетната стълбичка да се качи и санданската щафета на 4х50 м св. стил, съставена от М. Кръстев, Августин Милев, Благой Панайотов и Йордан Пашалийски. Карето зае четвърто място, а на 4х50 м смесено – пето.

Успехите поставиха вихренци на шеста позиция в отборното класиране. Злато на „Пирин“ донесе Николаос Козас, който отчая конкурентите си на 200 м гръб. Благоевградският талант се окичи и с бронз на 50 м гръб и остана четвърти на 100 м гръб и 50 м св. стил. Съекипничката му Рая Зашева е трета на 100 м гръб и 200 м св. стил, а Йордан Янчев – шести на 200 м св. стил.

Същевременно Н. Козас и Р. Зашева покриха нормативи за националния отбор. На турнира в „Спорт палас“ участва и Благовеста Илкова от „GD Sport” /Бл/. Най-доброто й постижение бе деветото място на 200 м бътерфлай. В проявата се включиха 381 плувци от 51 клуба.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *