Условна присъда за банков служител, карал пиян джипа на баща си бизнесмен

Банков служител бе осъден условно за шофиране след употреба на алкохол. 25-годишният Борислав Костадинов е засечен при полицейска проверка на 20 февруари преди обяд. Автопатрулът спрял лек автомобил „Тойота Ярис“, движещ се по бул. „Димитър Солунски” в Благоевград към бензиностанция „ОМV“. Въпреки ранния час – 10.30 ч. шофьорът им лъхнал на алкохол и бил подложен на тест. Дрегерът отчел 1,52 промила и на водача е съставен акт. Алкохолната концентрация е потвърдена от химическата експертиза на кръвната проба, която дал в Спешен център.

Хванатият в крачка шофьор е висшист, неосъждан и работи в софийска банка. Той предпочел да си признае вината и да сключи споразумение с прокуратурата, по силата на което да изтърпи наказание от 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 200 лв. Шофьорската му книжка се отнема за 9 месеца. Споразумението бе одобрено вчера от съдия Кристина Панкова и вече е в сила.

Репортерска проверка установи, че младият шофьор е карал джипа на баща си, който е бизнесмен. 55-годишният Йонко Костадинов е един от тримата директори в БД на „МАК” АД заедно с Георги Бижев и Димитър Иванов. Дружеството, чието седалище е в Габрово, е собственик на текстилната фабрика за платове и прежди и разполага с капитал за над 400 000 лв.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *