Мъж се обърна с колата си на Предел, изпратиха го за преглед в Благоевград заради липса на хирурзи в Разлог

69-годишният Славчо К. от Разлог пострада леко, след като се преобърна с личния си автомобил „Фолксваген Голф“ на Предел. Мъжът се прибирал от вилата си и пътувал по посока Разлог. На ляв завой излязъл вдясно от платното за движение и се преобърнал по таван. Успял да излезе  от колата сам, за късмет не е пострадал сериозно.

На място се отзовал екип на Спешен център – Разлог, който го транспортирал за преглед в болничното заведение в града. Пред медиците мъжът споделил, че е бил засечен от друга кола и това е станало причина за инцидента.

Въпреки че състоянието на пострадалия не е сериозно, той е насочен за допълнителни изследвания в Благоевград, където е оставен под наблюдение в болница ПУЛС. Не е настанен за лечение в Разлог, тъй като хирургичното отделение в МБАЛ – Разлог приема само спешни пациенти, защото към момента няма достатъчно хирурзи, които да поемат дежурствата.

За това алармираха и читатели на вестник „Струма“, които се оплакаха, че за дребни неща ги насочват към болничните заведения в Благоевград, което им струва доста повече средства и време. Те дори споделиха, че хирургично отделение е напълно затворено, което обаче беше опровергано от главния лекар на МБАЛ – Разлог д-р Божидар Велев. Той беше категоричен, че хирургичното отделение не е преустановявало работа и успокои, че то ще работи на пълен капацитет от 14 март. Ограничения прием на пациенти д-р Велев обясни с отсъствието на двама от хирурзите, които са в болничен заради здравословни проблеми, и няма как само д-р Лютов, който е единственият останал хирург към момента,  да поема всички дежурства и да бъде на работа непрекъснато.

Д-р Велев сподели още, че от средата на месеца се очаква в хирургично отделение да започне работа още един специалист хирург.

От Здравната инспекция в Благоевград също заявиха, че са получили уверение от ръководството на МБАЛ – Разлог, че хирургичното отделение ще започне работа на пълен капацитет от средата на месеца.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *