Шестокласници от благоевградското 4 ОУ първи изпробваха новите училищни компютри

Шестокласници от благоевградското 4 ОУ „Димчо Дебелянов“ първи изпробваха новите 26 училищни компютъра. С новата техника на стойност над 19 000 лв. са оборудвани 2 кабинета, които ще се ползват от всичките 250 ученици на училището.

„Успяхме да осъществим една наша дългогодишна идея и мечта. Събирахме парите година след година, капка по капка, докато заделим близо 15 000 лв.”, каза директорът на училището Илиян Чапкънов, който сряза лентичките на двата кабинета, а отец Николай отслужи водосвет.

Най-доволни от модерните компютри, струващи по 751 лв., бяха учениците, които споделиха, че вече ще могат да работят с нови програми и да разширят техническите си умения. „Старите компютри бяха доста по-бавни и много забиваха, доката тези са бързи и много хубави“, не скриха радостта си шестокласниците Йоанна и Георги, вече имали възможност да изпробват новата техника.

Учители пък допълниха, че наред с обучението по информациони технолгии компютрите могат да се ползват и в часовете по други предмети, като дават възможност за използване на интерактивни методи на преподаване и модернизиране на образователния процес. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *