Излагация в Холандия! Българин остави сънародничка без дрехи, дължала му 80 евро

Българин остави сънародничка в Холандия без дрехи, бельо и всякакви лични вещи, защото му дължала 80 евро. През април м. г. жената и съпругът й се разбрали с него да ги закара до Холандия, защото той отивал там на гости на жена си. За пътуването двамата трябвало да му платят общо 200 евро, но когато пристигнали, те му дали само 120 евро, съобщи marica.bg.

Обещали да му издължат разликата от 80 евро по най-бързия начин, но шофьорът решил да задържи като залог куфара с целия багаж на жената. До плащане не се стигнало, защото българският телефон на мъжа бил изключен, а семейството не знаело холандския му номер.

Така, когато след две седмици водачът потеглил обратно към България, куфарът бил в реното му и за да не заема излишно място, той го изхвърлил до един контейнер, след като първо проверил дали вътре няма нещо ценно. В резултат жената се разделила с 4 чифта дънки, няколко блузи, кожено яке, ботуши, бельо и преса за коса.

Вече в България мъжът получил 80-те си от евро от посредник, на когото семейството длъжник изпратило парите чрез фирма за бързи преводи. Човекът поискал са му бъде предаден куфарът, но получил отговор, че той е останал в Холандия. Чак след два месеца при среща очи в очи с оставената без вещи жена и съпруга й, шофьорът си признал, че е изхвърлил куфара.

Случаят стигнал до съда и за да намали наказанието си, мъжът заплатил на жената стойността на дрехите и останалото сдържание на изхвърления куфар. Сумата била изчислена на 768.64 лв.

Той не е осъждан и след като възстановил щетите, Пловдивският районен съд го освободи от наказателна отговорност и постанови наказание глоба в размер на 1000 лв.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *