МВР: Спецакциите с тежковъоръжени полицаи продължат в цялата страна

Спецакции, в които участва Специализираният отряд за борба с тероризма, ще продължат. Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев по повод засилените проверки от тежковъоръжени полицаи вчера в София.

В района на Централна гара и Централна автогара бяха разположени екипи на полицията и на отряда, които според официалната информация на МВР се грижеха за опазването и осигуряването на обществения ред.

От силовото ведомство посочиха, че допълнителните патрули не са разположени с цел провеждане на специализирана полицейска операция, а за гарантиране на безопасността на гражданите на местата, на които се събират множество хора. В същото време премиерът Бойко Борисов заяви, че се работи във връзка със сериозен сигнал, който е бил получен от службите.

„МВР беше обявило, че ще засили мерките са сигурност преди празниците, защото хората и службите се успокояват. Постоянно трябва да проверяваме дали сме готови да реагираме при такива спецакции“, уточни зам.-министърът пред Нова тв.

По думите му такива акции ще продължат по различни поводи в столицата и на оживени места в страната.

„Това е проверка на една готовност на нашите структури да реагират. Всеки сигнали ги считаме за сериозни“, допълни Георгиев по повод информацията, че акцията е факт заради предупреждения от САЩ.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *