След луда гонка хванаха затворнически надзирател, карал в насрещното

Затворнически надзирател бе арестуван от полицейски екип в Пазарджик след гонка по улиците през изминалата нощ.

Патрулиращи на кръстовището между улиците „Александър Стамболийски“ и „Стоян Ангелов“ в областния град забелязали автомобил, движещ се в насрещното движение с включени дълги светлини. Спрели го за проверка.

Водачът, който видимо бил неадекватен, спрял по средата на платното и не се подчинил на разпорежданията да премести автомобила, за да не пречи на движението, и да изключи двигателя. Вместо това натиснал педала на газта и продължил по пътя си и осуетил действията на униформените, пише Дарик.

Автопатрул го последвал до една от улиците на съседното село Юнаците. Там нарушителят е задържан и е установена самоличността му. Оказало се, че това е 45-годишен мъж от град Нови Искър, служител в едно от звената на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ при Министерство на правосъдието в столицата.

Той е задържан за срок от 24 часа заради действията си, с които умишлено попречил на полицейските органи да изпълнят служебните си задължения. Шофьорът е отказал да бъде изпробван с дрегер, дал е кръвна проба за лабораторен анализ.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *