20 деца с вирусна инфекция консултирани в неотложния кабинет за ден, три с усложнения приети през нощта в болница

Три деца с усложнения от вирусна инфекция – пневмония и бронхит, са приети миналата нощ за болнично лечение в детско отделение на благоевградската болница.

Болните деца, 11-месечно момиченце, 1-годишно момченце с бронхит и 5-годишно момченце с пневмония, са обслужени от спешен екип и за овладяване на усложненията са хоспитализирани за лечение под активно наблюдение от педиатър в МБАЛ – Благоевград.

20 деца с оплаквания от остра вирусна инфекция са консултирани вчера до обяд в неотложния кабинет в детско отделение, съобщи началникът д-р Христина Марянова.

Основна група от прегледаните деца са от кърмачета до 3-годишна възраст, оплакванията са висока температура, придружена с кашлица, обща отпадналост и липса на апетит, поясни д-р Марянова и уточни:

„В момента в детско отделение се лекуват 23-ма пациенти, от тях 15 деца са с усложнена пневмония, останалите са с бронхити и бронхиолити.

Обстановката с прием на болни деца е типична за сезона, променливото време  с рязкото повишаване и понижаване на температурите създава благоприятни условия за настинки и разпространение на вирусни инфекции.

Признаците на по-сериозна инфекция са свирещи хрипове в гърдите, учестено и затруднено дишане, раздразнителност и неспокойство, понижен апетит и висока температура, не ги подценявайте и потърсете адекватна помощ”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *