Семейната война на наследниците на убития Кольо Мамината продължава! Надка Арнаудова загуби дело за клевета срещу зет си Владимир Бакалов

Семейните войни в санданската фамилия Арнаудови продължават с пълна сила в съда. Надка Арнаудова, чийто син Стойчо бе осъден на доживотен затвор за убийството на баща си Никола, загуби делото, което бе завела срещу зет си за клевета. Тя врътнала частно наказателно дело на съпруга на дъщеря си Елена – Владимир Бакалов, затова, че я набедил в престъпление. На делото за домашно насилие в Районен съд – Сандански, което завела срещу него, той бил казал, че тя е подбудила сина си, известен с прякора Тото Мамината, да убие баща си. Тъщата поискала обезщетение от 2000 лв. от зетя бизнесмен за причинените неимуществени вреди, но Районен съд – Сандански го признал за невинен. До оправдателната присъда се стигнало, след като бил изискан съдебният протокол от заседанието. В него са отразени обясненията му, които били следните: „През 2004 г., след като нейният син уби дядото, отношенията ни се влошиха абсолютно, половината град знае кой е подбудителят, кой е инициаторът на убийството“.

Надка Арнаудова обжалва оправдателната присъда пред Окръжен съд – Благоевград, който обаче я потвърждава.

В основата на семейната война са имотите, които се превръщат в проклятие за фамилия Арнаудови. След тежък спор за имането на 14.12.2004 г. Тото Мамината застреля с 3 куршума родния си баща Никола в дома му на улица „Св. св. Козма и Дамян“ в Сандански. След 8-годишна съдебна сага  той бе осъден на доживотна присъда без право на замяна. Тото Мамината не се призна за виновен и посочи семейството на сестра му Елена Бакалова, което притежава повечето от имотите, като виновници за убийството. Майката Надка Арнаудова взе страната на сина си и започна съдебна битка за наследствените имоти след смъртта на съпруга си. Тя унаследи 1/3 от неговото недвижимо и движимо имущество. Още докато вървеше съдебното дело срещу сина й, тя заведе дело в Районен съд – Сандански за подялбата на апартамент от 70 кв.м и автомобилния парк, като освен нея претенции имаше и Стойчо Арнаудов. Делото бе замразено до приключване на наказателния процес срещу него. Съдия Бисерка Бакалова призна Надка Арнаудова за съсобственик, но сина и Стойчо – не, тъй като бил „недостоен“ да наследи баща си, след като го убил. Надка Арнаудова съди и девера си Кирил Арнаудов, от когото искаше обезщетение от 40 500 лв. за ползването на наследствения ресторант „Байкал“. На толкова бе пресметнала пропуснатите ползи, които щяла да получи за 5 години от наеми на имота, част от който е нейна собственост. Недвижимият имот, върху който е изграден ресторант „Байкал“ в парка на Сандански, е върнат на наследниците на Никола Григоров Арнаудов – неговите внуци, братята Никола и Кирил Арнаудови и тяхната сестра Македонка Стефанова. Тримата наследници изкупили общинската част от 43% в ресторанта и станали изцяло негови собственици. През 2002 г. Кирил и Македонка прехвърлили своите дялове от наследствения имот във фирмата на брат им Никола. Така собственик на ресторант „Байкал“ станала фирмата „96-магистрала“ ООД , управлявана от Владимир Бакалов и Никола Арнаудов, който по времето на СДС успява да си го върне. След години съдебни спорове, които Надка Арнаудова води, тя получи 8/9 идеални части от собствеността на ресторант „Байкал“. Недвижимият имот бе изнесен на два пъти на публичен търг от съдебен изпълнител, като първоначалната цена от 364 581 лева падна на 290 771 лева, но мераклии липсваха. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *