Жена почина на улицата заради забавяне на Бърза помощ /СНИМКИ/

Инцидент в близост до Музикалното училище на улица „Оборище“ в София. Жена почина след като линейката се забавила 20 минути. Това разказаха очевидци, които се опитали да помогнат, но без успех.

Те изразиха и сериозното си възмущение от тона на диспечерката, приела сигнала на телефон 112. Случайно преминаващ лекар само констатирал смъртта на жената. Отново свидетели взели телефона й и се обадили на близките. Повече от час след инцидента от Съдебна медицина не бяха прибрали починалата. Не беше ограничен и периметъра, през който преминават основно деца. 

loading...


 

В момента, който пресичахме тази жена се свлече пред нас ето там. Беше жива, свлече се, аз я подхванах, разказва очевидец пред БНТ. „Имаше още сърдечна дейност. Не беше контактна особено, успя да ми стисне пръста. Веднага се обадихме на спешния телефон. 10 минути след това се обадихме пак. Някаква жена много арогантно ни каза, че скоро няма да дойде екип. Екипите дойдоха доста по-късно, тоест някъде мисля, че на 23-тата минута да установят смъртта на жената, която не е страдала от заболявания, и може би можеше нещо да се направи за нея“, каза още свидетелят. 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *