Крадци задигат винетки през страничното стъкло

Кражба на винетка през страничното стъкло. Това е най-новият метод, който крадците използват, за да задигат годишните винетки от колите. Само за една нощ двама души от плевенския квартал „Сторгозия“ са изгорели по тази схема, пише „Телеграф“.

Извършителят чупел страничното стъкло с голям речен камък, който оставал в купето. След това винетката се нагрявала отвътре с пистолет за горещ въздух, а отвън стъклото се охлаждало с вода. При тази процедура ценният стикер се свалял безпроблемно с бръснарско ножче или нокът. Предполага се, че в кражбата участват не повече от двама души, които впоследствие продават винетката на половин цена.

„След като я откраднаха, трябваше да си намеря отнякъде десен страничен прозорец за джипа. Звъннах на мой приятел с автоморга, който ме „успокои“, че не съм единствен и за последния месец е продал 20 странични за различни коли“, разказа потърпевшият Михаил Петков.

„Полицаите бяха любезни, изказаха искреното си съжаление, но ми обясниха, че няма какво да направят. В сряда ще ходя отново, за да ми дадат документ, с който да отида в АПИ и да се опитам да си взема нова, тъй като си пазя касовата бележка и отрязъка от винетката“, разказа още Михаил. Той е категоричен, че втория си стикер вече няма да го залепи за стъклото, защото освен нерви е извадил и 50 лева за нов прозорец.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *