Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в предложение до кмета К. Котев: Да върнем сърните, елените и пауните в парка на Сандански

Как Сандански да се развива като туристическа дестинация дискутираха на първото заседание на Управителния съвет на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите. Заседанието бе открито от председателя Иван Терзиев, който е управител на петзвездния парк-хотел „Пирин“ и съветник в Общинския съвет в Сандански. Специален гост на срещата бе кметът Кирил Котев. Дискутираният въпрос по думите на председателя на сдружението Ив. Терзиев засяга буквално всеки жител на общината. На заседанието хотелиерите са отправили и конкретни питания и предложения до кмета Кирил Котев. Първото е в градския парк „Свети Врач” отново да живеят за атракция и забава на местното население и за туристите  елени, сърни, пауни, които са били част от парка преди десетилетия и се помнят от по-възрастното население на курортния град.

Второто предложение към градоначалника е да се създадат пътеки за планинско и екстремно колоездене. Предложено е да се обособи специално място за организиране на развлекателни прояви от различно естество.

Управителният съвет на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите предложи общинското ръководство да изтегли датата за провеждане на фестивала „Пирин фолк – Сандански” със седмица, защото дните съвпадат с националния празник 6 септември – Деня на съединението.

Ив. Терзиев посочи, че за по-ефективна работа на сдружението и местната власт е наложително да се организира среща с участие на всички хотелиери, ресторантьори и туроператори, на която да бъдат обсъдени направените предложения до кмета Котев и в най-скоро време да се поставят срокове за изпълнение.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *