Заловиха 32-ма сирийци и иракчани и каналджия българин на сръбската граница край Олтоманци, повечето на възраст между 3 и 18 години

32-ма бежанци – сирийци и иракчани, и каналджията им българин са задържани край село Олтоманци на границата със Сърбия в понеделник вечерта, съобщиха от прокуратурата в Кюстендил. В групата половината били деца и юноши – момчета и момичета от 3 до 18-годишни, казаха държавните обвинители.

Случаят е поет от Районна прокуратура – Земен, тъй като официално по-голямата част от чуждите граждани са задържани на територията на общината, обясниха кюстендилските магистрати.

Сигналът за нарушителите в граничната зона е подаден към 21,30 ч. Групата се придвижвала въпреки силния дъжд в района. На място били изпратени и екипи на Спешен център – Кюстендил, но чужденците се оказали в добро състояние, както и децата, каза шефът на отделението д-р Анелия Георгиева. Прегледът продължил 2-3 часа, след което бежанците са транспортирани до столицата по разпореждане на центъра за имигранти.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *