Съдът прати за 6 месеца в Бобовдолския затвор куфарен търговец от Кюстендил

Районен съд – Кюстендил прати „на топло” куфарен търговец, заради чанта контрабандни цигари. Николай Христов попаднал на проверка на Гранична полиция на връщане от македонския град Крива Паланка в началото на месец декември миналата година. Той и придружаващата го Гергана Маринкова били спрени за проверка на бензиностанция „Рис петрол” в района на село Гюешево, на не повече от 5 километра от гранично- контролния пункт.

По време на претърсването на колата, в която се возел като пътник Христов, граничните полицаи открили 110 кутии с цигари с единична цена на кутията 7,125 лева, като общата стойност на контрабандната стока е определена на седемстотин осемдесет и три лева и седемдесет и пет стотинки.

Христов е стар познайник на граничните полицаи. Той вече има в актива си една условна присъда за контрабанда.

Второто му наказание за последните три години е лишаване от свобода в затворническо заведение от закрит тип, при първоначален режим на изтърпяване строг, както и глоба в еднократния размер на пазарната цена на акцизните стоки – 783,75 лева, пише в решението на съда.

Това е първата присъди за контрабанда на цигари на куфарен търговец,, която ще трябва да бъде излежана в Бобовдолския затвор, коментират съдии и гранични полицаи. Според тях при куфарните търговци, след като получат първото си наказание, най-често пробация и условна присъда, се кротват и повече не нарушават закона, коментират ченгетата по границата.

Ние ги познаваме по име, а и колите им познаваме, разказват граничните ченгета, според които до куфарна търговия прибягват най-вече жени, след като останат без работа.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *