Жените от Дебрене празнуваха 8 март на обща трапеза, мъжката част отчете кметският наместник

20 жени от санданското село Дебрене събра на празник в кметството наместникът Никола Николов – 72-годишната Живка Мицева, 70-г. Виолета Златкова и етърва й Емилия Златкова, 70-г. Йорданка Донушева, Невена Станоева, 78-г. Параскева Кирова, Зорка Янкова, 73-г. Иванка Андонова, Виолета Андонова, Божка Георгиева, бабата на плувния шампион от Сандански Венцислав Айдарски – Величка Айдарска, и дългогодишната учителка, вече пенсионерка, Искра Иванова. Най-малката дама, която се включи в подготовката за празника, бе 13-годишната Борислава Златанова, която е възпитаничка на 2-ро ОУ в Сандански.
Всяка от жените бе станала рано сутринта, за да приготви за празника по нещо вкусно, което да сложи на общата трапеза. Имаше от всичко по много – кексове, погачи, пуканки, вино, ракия, салати…
С подготовката по сервирането се заеха Марина Караиванова и Снежана Златинова, които сръчно в чинийки слагаха топлата скара, гарнирана с топъл ориз със зеленчуци, подарък от кмета за празника на жените.
Възрастните жени изненадаха своя кмет, който преди седмица имал рожден ден, с подарък маркова козметика.
„Този празник съчетахме с рождения ден на кмета ни. Нека да ни е жив и здрав“, каза 80-годишната Юлия Лазарова, една от най-дейните жени в селото и организатор на банкета.
Най-възрастните – 86-годишната бивша бригадирка в ТПК „Георги Казепов“ Вишна Айдарска и 83-годишната Милка Менчева, показаха, че също умеят да се веселят. Докато пееха „Хубава си, моя горо“ и „Македонско девойче“, жените от село Дебрене се върнаха в спомените за едновремешните им седенки.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *