Съветниците в Кресна отказаха помощ на МБАЛ – Благоевград

ОбС – Кресна отхвърли молба на изпълнителния директор на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев за подкрепа от 2000 лв. Парите се искат за оздравяване на лечебното заведение и закупуване на животоспасяващи лекарства. Жителите на община Кресна ползват болницата в Благоевград, а и общината е неин акционер, бяха част от мотивите за исканата помощ.

Съветникът инж. Благой Петров от групата „Обединение за Кресна” предложи да се отпуснат поне 1000 лв., тъй като действително МБАЛ – Благоевград се ползва от местни хора, но колегата му Владимир Харизанов от същата група бе против, като се мотивира, че общината трябва да мисли повече за своята социална политика.

Съветникът от партия ГЕРБ Емил Божинов също отхвърли искането с мотива, че и в това лечебно заведение всеки постъпил си плаща за лечението по съответните наредби. Водачът на групата от ГЕРБ Георги Георгиев се опита да защити искането на МБАЛ – Благоевград, изтъквайки факта, че тя се явява като централна за Благоевградска област и като такава е на всички, следователно и на Кресна.

При проведените гласувания обаче тези, които бяха против искането, се оказаха мнозинство.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *