25-г. Васил Пандурски е загиналият в кървавата катастрофа на Е-79

Тежка катастрофа отне живота на 25-годишния благоевградчанин Васил Пандурски. Трагичният инцидент стана днес около 15 ч. малко след Кресненското ханче, след Кривия тунел в посока Благоевград. Кървавата катастрофа е между лек автомобил „Тойота Авенсис” и тир с благоевградска регистрация. Тойотата се движела в посока Сандански, а тирът към Благоевград.

Според разказа на тираджията пред разследващите шофьорът на леката кола изгубил управление върху автомобила си на завоя и буквално лъкатушел по пътното платно, след което се забил челно в тира. От жестокия сблъсък изкочили въздушните възглавници, 25-годишният младеж е загинал на място, притиснат от ламарините на смачканата кола. Тирът се бе забил в скала в Кресненското дефиле, като бе застанал напречно на платното и бе блокирал движението. Ламарини, пластмаси, както и единият регистрационен номер на леката кола се бяха разхвърчали по главния път.

На мястото имаше полицаи, пожарна и линейка от Благоевград, които изчакваха да се извършат следствено-процесуални действия за причините за тежкия сблъсък, за да може пожарникарите да разрежат колата-ковчег и да изкарат тялото на загиналия младеж. Наложи се да пристигне с кран, който да отстрани тира от пътя. Над 4 часа движението в дефилето бе блокирано и в двете посоки.

Първоначалната информация бе, че е загинала млада жена от Благоевград, тъй като леката кола е собственост на санданчанин, женен за благоевградчанка. Семейството й стопанисва магазин за кафе в областния град. При проверката на автомобила в системата на МВР бе установено, че младата жена не е правоспособен шофьор, по-късно служители на реда се свързали със собственика на колата, който казал, че услужил с автомобила на свой близък. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *